Den ubehagelige sandhed om hash

Der har tidligere været udgivet en artikel om unges misbrug af hash og andre stoffer på denne blog – den kan du læse her. Forleden var jeg i en samtale – eller diskussion om du vil – med en ung pige på 23 år, som i den grad åbnede mine øjne for, hvor uoplyste nogle mennesker er. Jeg vil dele den snak med dig her, fordi den er vigtig at kende, hvis du har børn i den alder, hvor de er i risikozonen for at komme ud i et misbrug. Diskussionen gik på hast, og jeg vil fortsat kraftigt anbefale, at du tester dine børn. Det er nemt, og alle kan købe en hash test på nettet som for eksempel her.

Hvis det gror i jorden, er det ufarligt

Ja – det var hendes argument for, at det er en stor fabrikeret løgn, at hash kan skade hjernen. Hun sagde ganske enkelt, at det er umuligt, at noget, der gror fra jorden, kan skade kroppen. Det er jo skræmmende at tænke på, at der kan være så enorm uvidenhed.

Jeg prøvede at gøre hende opmærksom på, at tobak jo også gror i jorden sammen med hundreder af planter og svampe, der er enten dræbende giftige eller giver alvorlige forgiftninger. Hendes reaktion på det var,at jeg bare var forstokket. Jeg prøvede også at forklare hende, at for eksempel cyanid udvindes af planter og at nikotin, der er et af verdens stærkeste giftstoffer, jo også kommer fra planter.

Misbrugere er folk, der ikke har styr på det

Hendes næste udfald var om muligt endnu mere stupidt. Hun påstod, at det var helt OK at tage speed, ecstasy, amfetamin og andet, når blot “man har styr på det”. Hendes argument var, at misbrugere blot er mennesker, der IKKE har styr på det – og at narkotika generelt er ganske ufarligt. Hun sammenlignede det med alkohol, men glemte helt det faktum, at langt de fleste narkotiske stoffer er stærkt vanedannende med det samme – altså efter at at have taget det få gange.

Sagen er, at hendes kæreste gennem mange år er hashryger, og han er efterhånden helt ødelagt af det misbrug. Han har svært ved at passe sine studier, og han er ofte mentalt fraværende i længere perioder.

Nogle gange spekulerer jeg over, om man mon burde underkaste ham en decideret narkotest ( som dem her ), for jeg tror, at han ikke nøjes med hash alene længere. det er sgu trist!

Nu er det naturligvis ikke alle unge, der er så småt begavede som denne unge kvinde – men mange er lullet ind i et spind af misinformation, der benyttes som undskyldning for at ryge hash og tage stoffer. Så igen: Tjek dine børn, før det er for sent!

 

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *