Narkotikamisbrug ødelægger unges fremtid

Alle forældre frygter den situation, hvor et af deres børn lander i et misbrug af narko under en eller anden form. Sådan har det altid været, men de senere år er denne frygt blevet hundreder af gange mere reel. Og det skyldes dels, at adgangen til selv yderst avancerede stoffer er blevet så nem, og dels at der blandt unge desværre er opstået en kultur, hvor det er OK at tage stoffer i weekenderne. Enhver med en smule intelligens ved dig, at det med kun at tage stoffer i weekenden er en stakket frist – snart er det en daglig forteelse og et decideret misbrug, man er ude i.

Arbejdsgivere og narkoproblemer

Kun meget få (hvis nogen) arbejdspladser accepterer, at de ansatte tager stoffer – og med god grund. Et hvilket som helst misbrug af hash, amfetamin, speed, ecstasy m.m. ødelægger misbrugerens hjerne lynhurtigt og sætter dem ude af stand til at passe et job på forsvarlig vis.

Derfor benytter mange arbejdsgivere sig i dag af tests, der kan påvise, om en medarbejder eller potentiel medarbejder har et stofmisbrug. Det kan mærkes hos de virksomheder, der sælger narkotests – for eksempel hos firmaet Ferle Produkter, der har et godt udvalg i narkotests, som du kan se her: http://www.ferle.dk/narkotest/

Narkotestning

Også narkotikatest til private mennesker

Ferle sælger også en stigende mængde testkit til private, og det er som hovedregel forældre, der køber disse. Som det er de fleste bekendt, medfører et forbrug af selv moderate mængder cannabis visse personlighedsændringer, der ofte gør, at forældre fatter mistanke til den unge. Og så er en hash test så absolut på sin plads.

Der er nogle generelle adfærdsændringer hos den unge, som det som forælder er værd at være opmærksom på:

– Bratte humør- eller holdningsændringer.
– Pludselig skulkeri fra skolen eller ligegyldighed med skolearbejdet.
– Pludselig modstand mod regler i hjemmet.
– Usædvanlige vredesudbrud eller uligevægt.
– Tiltagende tendens til at låne penge af forældre eller venner.
– Den unges ejendele forsvinder/sælges uden forklaring.
– Samvær med nye venner, som I sjældent ser, og jeres barn aldrig taler om.
– Den unge er ofte psykisk nedtrykt.
– Indesluttet og uinteresseret i det liv, de tidligere har haft.
– Den unge er usædvanlig træt eller ’brugt’.
– Den unge har svært ved at sove/falde til ro.

Mange af disse adfærdsformer vil forældre til børn i puberteten genkende som “normale”, og der er altså absolut ingen garanti for, at disse adfærdsændringer skyldes et misbrug. Men det KAN være årsagen, og i tvivlstilfælde er det så, at en narkotest kommer på tale.

Uanset om du er forælder eller arbejdsgiver: Du gør dine børn / dine ansatte en tjeneste ved at afdække et evt. misbrug så tidligt som muligt, så der kan sættes ind, før det er for sent.

Specielt for test for hash: Se disse fremragende hjemmetests for sporing af THC i blod eller urin: http://www.narkotikatest.dk/shop/hash-test-4c1.html

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *