Stigende kriminalitet på internettet

Med en stigende kriminalitet på internettet og med mange muligheder for at en hacker kan kompromittere sikkerheden på et firma netværk er det nødvendig med en IT sagkyndig med ekspertise på IT-sikkerhed.

Det kræver vedligeholdelse af de eksisterende operativsystemer og man skal løbende føre sig ajour med nye sikkerhedsbrister og trusler.

Det er godt at holde sine programmer opdateret med de nyeste sikkerheds opdateringer. Specielt kan Java fremhæves, da det har haft vanskeligheder med at holde ”tæt”.

Konsekvenserne ved et hul i sikkerheden kan være store, med følger så som system nedetid eller decideret IT-indbrud.

 

5 tips til IT-sikkerhed

  1. Søg for at have et kvalitets antivirus program installeret og hold det opdateret. Vær opmærksom på der er stor forskel på de forskellige antivirus software produkter, der findes på markedet. En test fra 2013 viser forskelligheden på nogen af de gængse produkter.
  2. Som tidligere skrevet skal de installerede programmer på klient maskinerne holdes opdateret. Dette mindsker muligheden for et potentiel sikkerhedshul.
  3. Et godt antispam filter fjerner spam mail, så en bruger undgår at klikke på et link i en mail, der fører brugeren til en hjemmeside, der kan udnytte sikkerhedshuller.
  4. Blokere brugere i at kunne Installere programmer på arbejdscomputeren for fuld kontrol.
  5. Deaktiver eller slet gamle firewall regler hvis de ikke benyttes længere.

Det kan lyde som en uoverskuelig opgave for en ansat, der ikke arbejder med IT som primær opgave, og det er da også en opgave, der kræver en del viden på området. Derfor kan det kraftigt anbefales at IT-sikkerheden tages seriøst og at der afsættes ressourcer i budgettet til løbende vedligeholdelse og nye tiltag.

 

Disclaimer

1 thoughts on “Stigende kriminalitet på internettet”

  1. Eller afsæt ressourcerne til IT kyndige mennesker, der med monitorering og alarmer, kan stå vagt i forbindelse med IT indbrud. Således kan man som virksomhedsejer, koncentrere sig om kernekompetencerne – God artikel, tak for det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *