De kære kurser

På en måde er der tale om en slags deja-vu, når jeg nu sidder nogle aftener i træk og laver hjemmearbejde i forbindelse med uddannelse. Det gjorde jeg i høj grad også for omkring en snes år siden, da jeg tog en HD med speciale i afsætningsøkonomi samtidig med, at jeg passede mit arbejde om dagen.

Det var problemfrit den gang at bruge aftenerne på uddannelse, men kort efter, at jeg var færdig med min uddannelse, fik vi vores første barn og senere nummer to og tre, og så må jeg indrømme, at det kneb med tid og overskud til uddannelse, så men børnene var små, nøjedes jeg med at passe mit job om dagen.

Men nu er børnene blevet så store, at de ikke kræver nær så meget opmærksomhed, så nu har jeg valgt at kaste mig ud i et forløb med videreuddannelse i form af en række kurser på handelsakademiet her i byen.

Så nu sidder jeg igen tit om aftenen og forbereder mig på den næste kursusaften. Men der er nu en stor forskel på måden at lave hjemmearbejde for en snes år siden og så nu, for den gang sad jeg med spisebordet fyldt med bøger og hæfter, mens det i dag er min computer, der er centrum for hjemmearbejdet. For nu får man som lektier bare et enkelt ark papir med angivelse af, hvilke hjemmesider man skal gå ind på og besvare spørgsmålene.

Lige i øjeblikket er jeg i gang med et kursus i præsentationsteknik, som jeg i øvrigt synes er meget spændende, og som i hvert fald er meget relevant i forhold til mit daglige arbejde i firmaets salgsafdeling, hvor jeg har en ambition om at avancere til at blive salgschef i løbet af ret kort tid. Min arbejdsgiver har ikke lagt skjul på, at han gerne ser, at jeg lægger nogle flere kompetencer til min uddannelse, så jeg kan komme i spil til stillingen som salgschef.

Derfor gennemgik jeg også i foråret to forskellige kurser i forhandlingsteknik, for det er en af salgschefens primære opgaver at tage sig af forhandlingerne med både vores leverandører og kunderne. Jeg er ikke i tvivl om, at det har stor betydning for firmaets samlede økonomi, at man har held med at forhandle de helt rigtige aftaler på plads.

Det ene af de to sidstnævnte kurser var faktisk et meget spændende kursus, hvor en af underviserne var en kendt specialist i den slags. Det var et kursus, der forløb over tre hverdage, men det var min chefs egen ide, at jeg skulle deltage i det, selv om det var forholdsvis dyrt, da jeg også var nødt til at overnatte på hotel, idet kurset foregik i nogle kursuslokaler i København. Og så er der trods alt for langt at køre både morgen og aften, når man som jeg bor i Kolding.

Heldigvis møder jeg kun opbakning og hjælp fra min mand, som gerne tager tørnen med at passe hjemmet og vores tre teenagebørn, når jeg er nødt til at være væk.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *