Glæde i institutionen

Det var næsten ligesom juleaften, da vi i vores daginstitution i dag modtog seks store flyttekasser fyldt med legetøj, ligesom de to mænd, der kom med kasserne i en kassevogn, også læsse nogle tumlemøbler ud af bilens varerum. De sidstnævnte var vi meget glade for, idet vi længe har ønsket at få sådan nogle til især børnene på to til tre år. Møblerne af mærket Bobles er lige netop den slags, vi har talt om, og vi fik dem hurtigt stillet ind i vores store tumlerum, hvor børnene var meget hurtige til at kaste sig over dem. Det hele foregår jo ellers med shopping online.

Vi pædagogerne var noget spændte på, hvad der gemte sig i kasserne, der ligesom møbler stammer fra en anden institution her i kommunen. Den institution havde efterhånden så få børn, at byrådet valgte, at den skulle lukkes og de få tilbageværende børn fordeles på andre af kommunens daginstitutioner.

Kasserne indeholdt det meste af det legetøj, der stammede fra den lukkede institution, og vi var meget glad for dette tilskud til vores beholdning af legetøj, som bestemt godt kunne trænge til at blive suppleret op. Det har været sparetider i flere år, så vi har ikke haft tilstrækkeligt med midler til selv at indkøbe nyt legetøj.

Et par af kasserne var pakket med legetøj til de yngste årgange. Der var en hel del puslespil og andet småbørns legetøj fra Djeco, som vi i forvejen har noget af i vores institution. Det passer godt ind i vores samling og vores holdninger til pædagogisk relevant legetøj, så vi glæder os over, at vores børn nu ikke længere skal deles om alt for få stykker legetøj.

Det område, hvor vores institution ligger, er præget af pæn befolkningstilvækst, så vi har fået mange flere børn i vores vuggestueafdeling, end vi har været vant til i mange år. Derfor var vi også meget glade for de næste to kasser, der var fyldt med blødt og lækkert babylegetøj fra Lilliputiens, og det meste af det så endda ud, som om det aldrig har været brugt. Det har det måske heller ikke, for det er netop de yngste årgange, som den nu nedlagte institution manglede børn i.

Det var noget af et arbejde at få alt det nye legetøj fordelt, men det lettede nu noget, at de af vores kolleger, der havde pakket det ned, havde fordelt det i overensstemmelse med de aldersgrupper, legetøjet henvender sig til.

De to sidste kasser med legetøj var således noget, der først og fremmest henvender sig til vores børn i børnehavealderen. Der var en rigtig god samling af flot og billigt udklædningstøj, som vi af erfaring ved er meget populært blandt børnene i den alder. Det er vi rigtig glade for, idet vi selv ikke havde ret meget af den slags på vores lille lager.

I den ene af kasserne var der en stor plasticpose, der var propfyldt med hånddukker, som børnene kan bruge til at underholde hinanden med, når de for eksempel leger teater. Dem blev vi også meget glade for, for vi havde ikke i forvejen sådan nogle hånddukker.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *