Hvordan fodres hunde bedst?

Hvorfor er det vigtigt at afmåle det mad, du giver til din hund?

At afmåle mad er lige så vigtigt for hunde som mennesker. Det gør det også nemmere at måle, hvor meget din hund spiser, så du kan kontrollere dens vægt. Du kan fra de fleste producenter af hundemad se anbefalet fodring på posen. Tal også gerne med din dyrlæge, da der kan være andre behov at tage hensyn til såsom race og aktivitetsniveau etc.

Hvis du køber din hundemad hos en specialist som for eksempel gilpa.dk, er du sikker på at få godt hundefoder!

Hvad hvis din hund er kræsen?

Du kan selv skubbe til at gøre din hund kræsen. Undgå at lade maden stå fremme hver dag eller give mad ved bordet. Eller fx give for mange godbidder. Alt dette kan være med til at gøre din hund kræsen. Hav et fast fodringsmønster, og giv din hund 20 minutter til at spise. Hvis din hund ikke spiser ved måltidet, tag maden op, og du kan være sikker på, at næste gang vil der blive spist op.

Skal du være bekymret, hvis din hund springer et måltid over?

At springe maden over kan være et tegn på sygdom. Hvis dette sker i kombination med fx opkastning, diarre er det sikkert en god ide at opsøge en dyrlæge. Dog kan en hund gå i flere dage uden at spise, men det er jo altid godt at være på den sikre side. Der kan være tale om allergi, og så er det værd at se på allergivenligt hundefoder!

Hvordan undgår du, at din hund spiser en anden hunds mad?

Hvis du har flere hunde, er det vigtigt, at du er den, der er i kontrol. Kom mad i skålen, og kald på den hund, som skal spise. Når hunden er færdig, tag skålen op. Du kan også fysisk adskille hundene ved fodringstid.

Hvordan håndterer du, hvis din hund er madaggressiv?

Nogle gang kan dette forekomme, fordi hunden er i et nyt miljø og er usikker. Dette løser sig tit, når der indføres et fast fodringsmønster, og hunden kan se, at den bliver fodret. Hvis det stadig er et problem, kan det være nødvendigt at få en hundespecialist på banen for at få løst op for problemet. En god tip kan også være at fodre hunden med hånden, så den dermed associerer dig med maden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *