Minitrampoliner

Det gælder om at lære også de små børn at bevæge sig og holde kroppen fit bedst muligt. Det har været baggrunden for den indsats, som lederen af den børnehave, hvor jeg arbejder som pædagog, igangsatte for nogle måneder siden. Hun havde fået den ide, at byens to børnehaver måske kunne få lov at benytte vores idrætshal i nogle dagtimer, hvor hallen alligevel normalt står tom.

Hun havde en del tovtrækkeri med kommunen om projektet, men da vi var nogle af pædagogerne, der tilbød at tage et kursus i sikkerhed i forbindelse med diverse gymnastikredskaber, endte det med, at vi fik lov til at starte et program som en slags forsøgsordning.

Og det har vi nu kørt med i knap to måneder, hvor vi en dag hver uge samler de cirka 90 børn fra de to børnehaver i idrætshallen for at lade dem tumle og lære lidt om forskellige øvelser. Og det har allerede vist sig at være en stor succes, for ungerne er ovenud glade for vores besøg i idrætshallen, hvor de helt tydeligt har det vidunderligt og opfatter det hele som en leg, selv om vi sætter dem i gang med egentlige øvelser også.

I forbindelse med vores projekt har kommunen bevilget penge til en række forskellige skumredskaber, som børnene kan tumle med uden risiko for at komme til skade. Disse redskaber er noget af det meget populære hos de små, som ivrigt kravler på dem og forsøger at springe op på toppen af redskaberne ved at tage afsæt på en trampet, som er et af de faste redskaber i idrætshallen, som vi har fået lov til at bruge.

Der er ingen tvivl om, at det er de forskellige redskaber, der er mest populære blandt ungerne, og det er jo helt naturligt, for sådan nogle er de jo ikke vant til at bruge. Et af de redskaber, der altid er kø til, er idrætshallens minitrampolin / børnetrampolin, som ikke er højere, end at børnene selv kan kravle derop og boltre sig med vovede spring. Det er vi pædagoger faktisk ganske trygge ved, for der er et sikkerhedsnet rundt om trampolinens kant, så der ikke er nogen fare for, at børnene kan falde ned på gulvet og slå sig.

Men vi er selvfølgelig også nødt til at holde en vis disciplin og få børnene til at lave nogle regulære øvelser, der sigter på at styrke deres muskler og holde dem i god form. Til den del af programmet gør vi flittigt brug af den lange og brede airtrack, som findes i idrætshallen. Og vi har en aftale med pedellen i hallen, at han sørger for at have fyldt den med luft, inden vi kommer til vores timer i hallen. Her lærer vi børnene at slå kolbøtter og til en vis grad flikflak, men det sidste er de nu ikke så gode til.

Så går det lidt bedre i hallens ribber, som især drengene er glade for at klatre op i, og de er tydeligvis stolte, når de har klatret helt op til toppen. At klatre i en ribbe som disse – http://www.gymnashop.dk/p/gymnastik/traditionelle-redskaber/ribbesystemer/ – er bare noget for drenge!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *