Flot backgammon spil

Lær alt om backgammon her

Der er næppe mange, som ikke kender backgammon. Spillet har eksisteret i omkring 5000 år og er ganske let at forstå og sætte sig ind i – bl.a. derfor er spillet blevet så populært.

Det er et spil, som man kan hive frem under mange forskellige lejligheder så som cafebesøg med vennerne, en tur i parken, hjemme på sofabordet osv.

Brætspillet backgammon kan som sagt dateres over 5000 år tilbage, og er derfor også et af de ældste brætspil kendt for menneskeheden.

Backgammon er forholdsvis simpelt

Backgammon er let at komme i gang med. I sin mest simple form går backgammon ud på, at man skal have rykket alle sine brikker sikkert hjem før sin modstander.

Hver spiller kaster på skift med to terninger og man gør herefter bedst mulig nytte af det antal øjne terningerne viser til at få sine brikker så hurtigt og sikkert som muligt fra start til slut.

Spillets start

Spillet starter ud med at brikkerne bliver placeret således at hver spiller (regnet fra egen startposition) har 2 brikker på spids nummer 24, 5 brikker på spids nummer 13, 3 brikker på spids nummer 8 og 5 brikker på spids nummer 6.

Brættet er udrustet med disse i alt 24 spidser, som er fordelt på 4 kvadranter, og kan nemt spottes på brættets layout.

For at bestemme hvem der går først, kaster man i starten af spillet en terning for at se hvilken spiller, der napper det højeste tal og dermed retten til at starte spillet.

Herefter skiftes hver spiller til at slå med terningerne og rykke sine brikker.

En brik flyttes det antal spidser som terningen viser, og herefter rykkes den næste eller samme bræk, det antal spidser, som den anden terning viser.

Laver man dobbeltslag er der mulighed for, at man kan flytte brikkerne 4x det antal øjne terningerne viser.

Lander du på en spids, hvor der kun er én modstanderbrik, bliver denne slået hjem og modstanderen skal have den i spil før han/hun kan komme videre.

Du kan ikke lande på en spids med multiple antal af modstanderens brikker, den plads er ”blokeret”. Derfor handler det om at spille strategisk og få sine brikker hjem først og samtidig blokere for sin modstander bedst muligt.

Ovenstående summerer regler og spilgang for backgammon – og mere er der faktisk ikke i det. God fornøjelse med spillet 😊

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *