Diodepærer?

Helt ærligt, bemærkede min kollega, hvem gider begå indbrud for at stjæle en masse lyspærer? Han er ligesom jeg selv sagsbehandler i det forsikringsselskab, hvor vi er ansat, og han havde lige fået en ny sag om et indbrud, hvor der var blevet stjålet en stor mængde diodepærer og anden led belysning.

Vores kunde i forsikringsselskabet er en webshop, der netop sælge led belysning, og butikkens lager ligger i en mindre by i Midtjylland, og da adressen står på webshoppens hjemmeside, har det selvfølgelig ikke været vanskeligt for indbrudstyvene at finde frem til lageret.

Det at spare

Selv om jeg ikke har det store kendskab til moderne og energibesparende belysning, så har jeg da sat mig en smule ind i det i forbindelse med, at jeg valgte at udskifte en del gamle glødepærer med moderne led pærer hjemme hos os selv. Og det var helt tilfældigt i den webshop, som nu havde haft indbrud, at jeg købte ind til udskiftningen.

Jeg valgte at nøjes med at udskifte de eksisterende pærer med nogle nye, der passer i de samme fatninger, for jeg vil vente til et senere tidspunkt med at kaste mig over de spots, vi har i loftet i køkkenet og badeværelset. Jeg har konstateret, at man udmærket kan få led spot, der passer i de små loftsarmaturer, men jeg fravalgte altså at skifte det hele på én gang.

Jeg var lidt nysgerrig efter, hvad min kollega sad og nussede med, så jeg kastede et blik over skulderen på ham og kunne konstatere, at han havde modtaget en liste over rovet ved indbruddet. Den var alenlang og forsynet med indkøbspriser, som der stod. Jeg kiggede efter prisen på en bestemt styrke e27 led pære, som jeg havde købt fire af, og jeg kunne konstatere, at den pris, jeg havde givet for pærerne, i hvert fald var en hel del højere end den pris, der stod angivet på listen. Det fortalte jeg min kollega, og vi var enige om, at så var indehaveren af webshoppen nu nok en ærlig mand, for han havde helt sikkert ikke forsøgt at skrive sin udsalgspriser på som indkøbspriser.

Købt online

Jeg nævnte i øvrigt for min kollega, at en af de ting, jeg selv havde købt i webshoppen, var en dæmpbar led pære, som jeg har sat i vores lampe over spisebordet. Og præcis den model var der stjålet 12 af ved indbruddet på lageret, og den pris, webshoppen havde angivet på skadesanmeldelsen lå også i dette tilfælde en hel del under, hvad jeg havde måttet betale, så det så altså også korrekt ud.

Vi småsnakkede lidt om det usædvanlige indbrud, og min kollega var helt uforstående overfor, at nogen kan finde på at begå indbrud for den slags varers skyld. Jeg fortalte ham, at led pærer bliver mere og mere populære, fordi de ikke bare bruger langt mindre strøm end glødepærer men også holder til at være tændt i betydeligt flere timer, så de på sigt er en god investering, selv om de lige nu og her koster temmelig meget.

Fuldstændig ligesom det nu er blevet ekstremt populært at udskifte opvarmingen til en varmepumpe eller jordvarme. Mange skifter faktisk til de meget effektive luft-til-vand varmepumper som set her.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *