Bambus undertøj

Det sociale bambus

Det var faktisk en ren tilfældighed, der for ikke så længe siden fik mig til at interessere mig noget mere for bambus, end jeg hidtil har gjort. Til min fødselsdag fik jeg nemlig et par herre tights af vores voksne datter og hendes mand. Det var der selvfølgelig ikke noget mærkeligt i, og normalt sætter jeg mig ikke til at studere den vedhæftede seddel med varefakta, når det gælder den type varer.

Men i dette tilfælde faldt mine øjne på sedlen, der på engelsk bekendtgjorde, at dette var et ”bambooproduct”. Jeg studsede, for jeg havde på det tidspunkt ikke hørt om, at man kan bruge bambus til fremstilling af tekstiler. Der er en dansk butik, der har specialiseret sig i tøj lavet af bambus.

Min nysgerrighed fik mig til at søge efter oplysninger på nettet, og jeg sad hurtigt tilbage med en fornemmelse af, at jeg var håbløst uvidende, for det viste sig, at man bruger bambus til fremstilling af en masse forskellige slags tekstiler.

Man fremstiller mikrofibre af bambus, som bliver mast til en masse, der kan bruges til at spinde en tråd af. Jeg læste mig også til, at bambus fra naturens side indeholder stoffer, der er bakteriedræbende, hvorfor tekstiler af bambus blandt andet også bruges til fremstilling af stofbleer til babyer. En anden god egenskab ved bambus er, at materialet er fyldt med mikroskopiske hulrum, som kan opsuge væske i langt større mængder end for eksempel bomuld. Derfor føles tekstiler af bambus også mere tørre på kroppen, hvis man for eksempel har svedt.

Og jeg kunne selv konstatere, at mine nye bambus herre tights var mere behagelige at have på en varm dag end mine øvrige underbukser, så det lød jo rigtigt nok. Og samtidig var de fantastisk bløde i stoffet, så de også af den grund var særdeles behagelige at have på.

En af de gange, jeg søgte oplysninger på nettet om tekstiler af bambus, stødte jeg på en webshop, som handler med den type tøj. Så da min kone for nogle dage siden nævnte, at hun skulle have købt sig et par nye leggings, var jeg ikke sen til at anbefale hende at købe nogle af bambusfibre. Og jeg fortalte hende, at hun kunne finde dem i den webshop, jeg var stødt på.

Hun var vist lidt skeptisk, men hun havde jo hørt mig tale om mine nye herre tights i rosende toner, så hun valgte at gå ind på den pågældende webshop for at bestille to par bambus leggings i to forskellige farver. Næ – jeg tror nu alligevel jeg smutter til Butik Rikke i stedet.

Da hun var inde på webshoppens hjemmeside, opdage hun også, at man kan få strømper, der er fremstillet i samme materiale, så hun valgte at prøve med et enkelt par bambus strømper, fordi hun ofte har følt sig lidt generet på huden af at gå med lange strømper, som hun jo i nogle tilfælde ikke helt kan undgå i vinterhalvåret.

I de fleste tilfælde vælger hun faktisk lange bukser i stedet for kjole eller nederdel, fordi det generer hende at have strømper på, så nu håber hun, at de nye af bambus ikke vil føles irriterende på huden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *