Design til store piger

Vores datter er designer. Tøjdesigner. Hun er i arbejde og har rigtigt travlt. Det er vi naturligvis glade for. Men, vi ville da gerne se lidt mere til hende. Hun blev færdiguddannet som designer for et par år siden. Det var en helt ny tanke, der fik hende til at vælge den vej frem i sit liv. Hun havde været på efterskole og havde der fået lært at sy tøj. Og det viste sig, at hun var rigtig dygtig til selv at designe tøj.

Vi er ikke kreative

Der er ingen andre i vores familie, som arbejder i de der såkaldte, kreative fag, så vi var noget bekymrede, da hun meddelte, at hun ville på designskolen. Min mand er matematiklærer, og jeg arbejder på kommunen som fuldmægtig. Egentlig havde vi regnet med, at hun ville læse sprog eller sådan noget. Men det blev altså designskolen, hun kom ind på. Og siden da har vi ikke set så meget til hende, fordi for det første har hun været meget optaget af studierne, og for det andet har hun fået et job, som bevirker, at hun rejser meget. Til modeuger rundt omkring i Europa.

Nye kollektioner

Lige nu arbejder hun på to kollektioner, som skal i produktion til næste forår. Det tager al hendes tid. Når vi endelig taler med hende, siger hun, at det er spændende, og at hun har frie hænder til at gøre, hvad det passer hende. Så længe der bare kommer en flot kollektion med tøj til store mænd ud af det. Og det er det, hun synes, er spændende. At lave tøj til mennesker, som ikke har en krop, der svarer til, hvordan modebladene og de store tøjbrands dikterer, at den skal være. Hun kan godt lide at skabe smukt og moderigtigt tøj – men det, som hun elsker, er at se på kroppe og, så få tøjet til at tage sig smukt ud på den type.

Til plus size piger

Sidste år blev hun rost meget for sin kollektion af tøj til store piger og kvinder. Der var mange dameblade, der interviewede hende og bragte forskellige fotoreportager fra hendes arbejdsplads. Hun skabte virkelig god omtale for det lille firma, hun arbejder for. Store mennesker er jo også modebevidste, ikke?

Naturligvis er forventningerne til hende høje nu, efter al den omtale, hun fik. Og hun er jo ærekær. Ingen skal kunne sige noget negativt om den nye kollektion. Derfor arbejder hun så meget. Og hun er meget kræsen. Er der bare en lille, bitte detalje, som ikke er, som hun vil have det, ja så bliver det hele lavet om.

Jeg ville bare ønske, at hun ikke arbejdede så meget. Sidste gang jeg så hende – for 2 måneder siden – havde hun tabt sig meget. Hun var blevet meget tynd. Hun siger, at hun ikke har tid, men den går altså ikke. Hun skal sørge for at få noget sundt at spise. Ellers kan hun ikke holde til arbejdet. Det kræver noget energi. Derfor har jeg beordret hende til at komme på lørdag – til middag. Hun har indvilget i at komme – også selvom hendes deadline for at skulle aflevere de sidste designs i kollektionen nærmer sig.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *