Fugepistoler og værktøj

På tur i byggemarkedet

I har kastet jer ud i et projekt derhjemme. Det handler om, at I gerne vil have lagt et væg til væg tæppe på gulvet inde i stuen. I er enige om, at det ikke behøver at være den mest luksuriøse kvalitet. Det skal bare kunne holde til, at der er mange fødder, der løber på det til dagligt. Børnene, der laver akrobatøvelser. Hunden, der kommer ind med mudrede poter. Dagligdagen skal fungere. Og I er ved at gå i grassat over at skulle vaske trægulvet hver dag. Derfor skal der tæppe på. I slås derfor med at kigge på forskellige prøver fra forskellige tæppefirmaer. I har en række prøver liggende på gulvet. Den beige ser fin ud. Den lysebrune er også helt fin. Den går faktisk helt godt i spænd med resten af huset. I forsøger at måle op, hvor mange km2 tæppe I har brug for. Du bliver venligt bedt om at holde den ene ende af målebåndet fast. Lige på det punkt, som du har fået anvist. Du spænder i fingrene, og målebåndet falder ned, folder sig sammen, og endnu en måling er gået tabt. Og den situation gentager sig gang på gang. I bruger en hel aften på at få målt op. Og I kommer ikke så langt. Tværtimod: I ender med at komme op og skændes om det i virkeligheden, giver mening at få lagt tæppe på gulvet.

Digital målebånd er svaret

Her er der så et lille trick, som kan hjælpe jer videre: En afstandsmåler med laser hedder det. En afstandsmåler er et digitalt, lille instrument, som kan hjælpe dig til at måle uden, at du har brug for hjælp fra fummelfingrede familiemedlemmer. Det er faktisk sådan en miniudgave af de afstandsmålere, som du ser landinspektører bruge i deres daglige job.

Det er et lille og nemt, transportabelt instrument, som du kan tage med dig. Du kan bruge det ude i haven inde i huset oppe på loftet – eller hvor du nu har brug for det. Det er et instrument, som hjælper mange mennesker i deres hverdag. Fordi de behøver ikke at bære rundt på tommestokke, linealer eller andre måleinstrumenter. Og ved du, hvad? Det allerbedste ved en afstandsmåler er, at den er digital. Du behøver ikke at skulle indlæse forskellige koordinater eller punkter. Du kan bare slå den til den app, der passer til dit job, og så giver afstandsmåleren dig de rigtige mål.

Måske er det slet ikke relevant for dig at eje en afstandsmåler, tænker du. Det kan jeg sådan set godt forstå. Men har du tænkt på, hvor ofte vi står i en situation, hvor vi skal vurdere afstanden – eller højden? En afstandsmåler kan hjælpe til en sjovere oplevelse, når det står på små konkurrencer ude i naturen: Måske vil du og vennerne gerne se, hvor lang afstand der er fra klintens top ned til kysten – der, hvor bølgerne brækker over, og bliver til skum og støv. Måske har I bare brug for at vide, hvor stor afstanden mellem væg A og væg B er, så I kan beregne nøjagtigt, hvor mange liter lak, I har brug for til gulvet.

Hvor er det billigt?

Mørket har lagt sig over landet. Du sidder indenfor i varmen. Nyder en stille morgen på jobbet. Du ved, at intet kan røre dig – eller din familie. I har fået isoleret hele huset. Du har været rundt omkring alle de små huller ved vinduerne. De små huller er blevet fyldt. Du har brugt din fugepistol flittigt her i den weekend, der lige er gået. Du kan faktisk godt mærke det. Der er en lille vable sådan inde i hånden – lige imellem tommelfingeren og pegefingeren. Den svier. Du lader dog, som om ingenting er sket. Fortæller dine kollegaer om en produktiv og effektiv weekend, hvor I fik lavet mange små reparationer i huset. Du fortæller dem om fugepistolen, som du købte for et år siden. Du forklarer alle de uvidende om værdien, det giver dig selv at kunne klare små opgaver i huset. Dine kollegaer lytter – og nogle af dem spørger om, hvor de kan få fat i en billig fugepistol. Og her er det, at du kommer lidt til kort i samtalen. Fordi du kan ikke helt huske, hvor du købte fugepistolen, du bruger. Faktisk kan du slet ikke huske, om du købte den, eller om du fik den i julegave.

Måske var det din viv, som gav dig fugepistolen i julegave. Som en lille reminder om, at der skal gøres noget ved vinduerne og døren ved terrassen.

Dig og din fugepistol

Du er sådan set ligeglad med, hvad alle andre tænker om dig og din fugepistol. Du har ikke tænkt dig, at andre mennesker skal få lov til at få dig ned med nakken over, at du bruger et stykke værktøj til at komme videre – og bedre – i hverdagen med. Du har tænkt over, at du gerne vil trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet i en alder, hvor du stadigvæk kan fungere godt. Uden hjælp fra dine børn. Du tænker, at fugepistolen måske kan bruges til noget sjovt. Så du begynder at eksperimentere: Du afprøver forskellige fugepistoler for at se, om de kan afhjælpe et problem i dit personlige liv: Rynkerne. Dem, der er opstået over det sidste års tid. Dem, der ligger dybt i huden.

Jamen, kære veninde er du klar over, at en fugepistol ikke vil kunne løse dine problemer? Det, som en rigtig fugepistol kan bruges til, er, at du får større sikkerhed i dit hus. Den bør ikke bruges til at forbedre din hud med. Sådan er det bare.
En fugepistol er beregnet til at kunne indeholde materialer, som du normalt vil bruge til at isolere små områder i din bolig med. Den kan ikke bruges til at fuge store flader med. Og har du brug for at forbedre isoleringen oppe på loftet, ja, så brug ikke en fugepistol derude under spærene. Få fat i en ekspert i isolering, så du kan få korrekt vejledning. Brug fugepistolen som det værktøj, det er: et instrument, der kan hjælpe dig til at lappe små huller, så du kan føle dig sikker på, at du har den bedste isolering omkring vinduerne, dørene eller oppe ved ventilatoren.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *