Keyboard til musik

Keyboard fremfor piano?

Er der en musiker gemt i dig? Måske har du lyst til at lære at spille klaver, men du har ligesom ikke modet til at købe et piano. Et klaver er en forholdsvis stor investering. Og det er et ret stort møbel. Det giver nogle begrænsninger for dig. Økonomien er sikkert god nok. Men er du helt sikker på, at du vil have et piano stående i din bolig. Det er jo ikke et møbel, som man bare lige flytter rundt på. En løsning vil derfor være at købe et keyboard. Det er et forholdsvist lille instrument, som er meget mere mobilt end et klaver. Og nej, et keyboard behøver ikke at lyde som en hel rockkoncert eller en dårlig popmelodi. Det kan lyde som et helt almindeligt klaver.

Nemt at flytte

Men fordelen ved et keyboard er, at du kan flytte rundt på det. Det er ikke tungt. Og ikke nok med det: Mange keyboards har indbyggede funktioner. Du kan fx tilslutte forskellige effekter til den musik, du spiller. Og du kan sætte rytme på. Du kan sætte ekko på. Du kan sætte forskellige lyde på. Faktisk kan du udvikle et helt orkester – kun med et keyboard.

En anden fordel er, at et keyboard er elektrisk. Det betyder, at du kan øve dig på det, uden at du behøver at forstyrre andre. Du kan nemlig tilslutte et par gode høretelefoner til keyboardet og dermed lukke lyden, så kun du kan høre, hvad du spiller. Det kan være en god idé at benytte den funktion, hvis der fx er brug for, at et familiemedlem har brug for at koncentrere sig, imens du øver dig, og I ikke har så meget plads derhjemme. Omvendt kan det også være en god idé at bruge den funktion, hvis du låner dit keyboard ud til en fuldkommen, ukyndig person. Fx et lille barn, som bare vil prøve. Men du har brug for stilhed omkring dig. Det er en funktion, du ikke kan finde på et klaver.

Alle prislejer

Det er muligt at finde keyboards i alle prislejer. Der findes meget dyre keyboards. Der findes billige. Fælles for dem alle er, at de kan tilfredsstille en nysgerrig kommende pianists første skridt.

Anbefalingen herfra er, at hvis du drømmer om at komme til at lære at spille på klaver så start med et keyboard. Du behøver ikke at investere mange penge. Og det betyder, at hvis du finder ud af, at det alligevel ikke er et klaver, du engang i fremtiden vil spille på, så har du ikke lavet en forkert investering. Anbefalingen skal dog lige følges op med endnu et råd: Anskaf dig et keyboard, som kan lidt mere end du, egentlig har tænkt dig, at det skal kunne.

Du vil nemlig opdage, at keyboardets univers trækker dig ind, og du bliver opslugt. Du får et spændende og udfordrende instrument, som du helt sikkert vil få mange dejlige timer med. Og er det ikke det, det hele handler om? At bruge sin fritid godt. At få muligheden for at udforske musikken.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *