Kvalitet i hverdagen

Min kone havde i god tid annonceret, at den forgangne weekend skulle afsættes til en omgang forårsrengøring. Selv havde jeg tænkt en del over, om jeg kunne finde på et eller andet, jeg absolut skulle den weekend, så jeg kunne slippe for at deltage i den proces, som jeg bestemt ikke er den store fan af.

Men selvfølgelig opfandt jeg ikke et eller andet kunstigt, jeg kunne bruge som undskyldning. Min kone ved godt, at jeg hader den slags, så hun foreslog, at jeg skulle nøjes med at gennemgå skabene i bryggerset og gøre dem rent indvendigt og på oversiden. Og den ordning var jeg nu ganske godt tilfreds med.

Så lørdag formiddag gik jeg i gang. På en af hylderne i det høje skab i bryggerset fandt jeg en lille stak med fem viskestykker, som jeg undrede mig, for vi har normalt vores viskestykker i køkkenet. Da jeg spurgte min kone, fortalte hun, at det vist var nogle, hun helt havde glemt og at de nok har ligget på den hylde i flere år, så gider du ikke smide dem i den bunke med vasketøj, jeg har startet ude i badeværelset.

Det gjorde jeg så og smed dem oven i de håndklæder, min kone havde taget ned fra krogene, for i forbindelse med rengøringen ville hun selvfølgelig også skifte dem. Hun havde købt håndklæder her. Selv gik jeg i gang med at vaske hylder og skuffer i bryggerset af, og selv om jeg som sagt ikke ligefrem elsker rengøring, kunne jeg nu godt set, at det er ret tilfredsstillende at få gjort rent sådan nogle steder.

Jeg blev ret hurtigt færdig og spurgte min kone, om der ikke var andet, jeg kunne gøre. Jo tak, var svaret, du kan jo for eksempel tage vores sengetøj af og smide det til vask, for det er alligevel ved den tid, at vi skal have det skiftet.

Det var da en overkommelig opgave, tænkte jeg og gik ind i soveværelset. Jeg tog dyne- og pudebetræk af, og da det var fint vejr uden risiko for regn, valgte jeg at hænge vores dyner og puder til luftning over rækværket rundt om vores terrasse. Min kone fik øje på det og roste mig for mit initiativ i en spøgefuld tone. Jeg synes nu nok, at det er en helt naturlig del af forårsrengøringen at få luftet dynerne. Og faktisk fik jeg lyst til at købe nye puder hos Viil: http://www.viil-design.dk/boligtilbehor/puder.html

Jeg var lige ved at glemme at tage vores lagner af sengene men kom dog i tanker om det, hvorefter jeg også bar dem ud til dyngen med vasketøj i badeværelset.

Min kone kom derud med et par duge i favnen, og jeg ville være behjælpelig og tog dem fra hende for at smide dem i dyngen, men da blev jeg hurtigt belært om noget andet. Vores fine damaskduge skal ikke i samme vask som sengetøj og håndklæder, forklarede hun. De skal have en skånevask og må ikke centrifugeres ved høje omdrejninger, for så bliver de alt for besværlige at stryge. Så dem lægger vi lige for sig selv, så de ikke ryger i den forkerte vask.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *