Dygtige advokater er alt

Vi sidder ved middagsbordet kl. 19 og nyder en grillet bøf. Det er godt vejr, selvom det er efterår, og vi elsker at grille. Min mand er glad for, at jeg tog vinterjakken på og fik gang i gasgrillen. Det er fredag aften, og vi ser frem til en hyggelig weekend. Pludselig blev min mand ringet op. Jeg kan se, at han bliver noget overrasket over, hvad der bliver sagt til ham.

Nysgerrig, som jeg er, spørger jeg om, hvad der er sket. Han fortæller mig, at det var hans kollegas kone. Han er blevet indlagt på intensiv afdeling. Han fik lige pludseligt et hjertestop, men personalet har fået ham tilbage. De holder på ham i de næste dage for at kunne observere, om der er kommet alvorlige konsekvenser. Min mand siger, at han må afsted. Hen til hospitalet og besøge ham og hjælpe hans kone. Hun var meget oprevet.

For megen stress

Mens han trækker i sit pæne tøj og tager skoene på, forklarer han mig, at hans kollega har været meget stresset her på det sidste. Han har også klaget over rygsmerter – sådan oppe mellem skulderbladene. Han har også arbejdet meget hårdt. Stress. Min mand kører afsted. Er væk i 4 timer. Kedelig fredag aften for mig, og vi må nok se frem til, at vi skal hen til hospitalet et par gange i løbet af weekenden.

Lørdag formiddag kører vi sammen derhen. Det ligger inde i Aalborg. Vi besøger min mands kollega. Jeg forsøger at berolige hans kone. Hun fortæller mig, at det job har været for meget for hendes mand i de sidste par år. Han har forandret sig. Har været opfarende overfor børnene ukoncentreret, når hun ville tale med ham om nogle problemer, de har haft med et af deres børn, og ja, nu står hun her med fletningerne i postkassen.

Arbejdsskade måske?

Hvad nu, hvis han får varige mén af det her hjertestop?
Jeg foreslår hende, at hun finder en arbejdsskade advokat. Jeg ved, at https://bjsj.dk/ er meget dygtige! Forklaringerne, hun giver mig, lyder for mig, som om at han har opbygget alvorlig stress over en længere periode. Hun kigger på mig og fortæller, at de har en advokat i Aalborg, hvor de bor, som måske kan give dem navnet på en af sine kollegaer, der har fokus på arbejdsskader. Hun havde faktisk tænkt på det i går, men bekymringen for hendes mand havde ligesom ikke givet plads til, at hun kunne tænke klart. Det er da kun forståeligt.

Jeg fortæller hende, at jeg gerne vil kontakte deres advokat for hende. Jeg synes, hun skal koncentrere sig om at være hos sin mand og at få børnene beroliget, også. De mister ikke deres far. Men de skal være stærke i de kommende uger, indtil han har det bedre. ”Jeg ringer til advokaten, I har, på mandag. Mandag morgen. Og så ringer jeg til dig. På det tidspunkt ved lægerne nok også meget mere om, hvordan din mands tilstand er.” Hun nikker, og jeg skriver mig bag øret – og på min reminder på mobilen, at jeg skal huske at ringe advokaten i Aalborg op

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *