Nymarksminde dyrepark med danske dyr

Danske dyreparker

I Danmark deles dyreparkerne op i 5 kategorier, så du nemt kan finde den type, der passer til dine ønsker om dyreliv ganske hurtigt. De 5 kategorier af danske dyreparker er sommerfugleparker, fugleparker, akvarier og terrarier, mini-zoo’s og zoologiske haver og dyreparker. Nogle af dyreparkerne vil dog uden tvivl overlappe de forskellige kategorier, som f.eks. den her hos Nymarksminde.

Du skal vælge de rigtige danske dyreparker.

Hvis du går rundt med tanken om at tage i en dyrepark skal du først gøre op med dig selv, hvilke forventninger du har. Samtidig skal det være en dyrepark som kan blive et hit hos dem du følges med. Der findes mange danske dyreparker, nogle har specialiseret sig i eksotiske dyr, nogle i truede dyrearter, nogle har kun krybdyr imens andre kun har havdyr og nogle har endda kun dyr der naturligt findes i Danmark og Norden mens andre har kombineret mange slags dyr fra hele verdenen i én park. Når du skal på udflugt til en af de danske dyreparker skal du også tænke over, hvor meget du vil se på én gang. Hvis du er typen, hvor der skal ske noget nyt hele tiden kan du jo med fordel vælge en af de dyreparker eller zoologiske haver, der har dyr fra hele verden. Er du typen, der gerne vil lære noget om de forskellige dyr eller har du nogle yndlingsdyr, kan det godt betale sig for dig, hvis du deler dine oplevelser op så du den ene dag besøger en af de danske dyreparker der har specialiseret sig i havdyr, og en anden dag tager krybdyr osv. På denne måde er du sikret at du får mest muligt ud af oplevelsen uden at dagen bliver stresset fordi du skal nå at se alle dyrene og måske nogle af dem mere end én gang samme dag.

Det kan du forvente af de danske dyreparker.

Den største værdi for dyreparkerne er selvfølgelig, at dyrene har det godt og at de kan trives i deres naturlige miljøer. Derfor er mange af de store danske dyreparker, hvor der er dyrearter fra hele verden, opbygget på en måde således at de dyr, der kommer fra de samme miljøer har folde og bure i nærheden af hinanden, på denne måde kommer du på en ’rejse’ gennem forskellige klimaer når du går i en dyrepark. Nogle dyreparker har udendørs faciliteter, hvorimod andre er indendørs, derfor skal du være opmærksom på vejret når du tager på udflugt. Når du besøger de danske dyreparker skal du huske på, at også dyr kan have gode og dårlige dage, du skal derfor ikke blive skuffet hvis et eller flere af dyrene ikke viser sig så synligt i indhegningen som du havde håbet på. Du kan bruge de danske dyreparker til at udvide din egen horisont, men du kan også bruge dem som en øjenåbner for dine børn, de fleste børn elsker dyr og hvis du kan forklare lidt om nogle af arterne eller tage på en guidet tur vil dine børn elske det. I langt de fleste dyreparker er der enten en café eller en bistro, hvor du og dine venner eller familie kan tanke op.

 

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *