Køb af ferierejser?

Man kan godt nok blive noget bekymret, når man tænker på, at det her kæmpe britiske rejsebureau, som gik konkurs i sidste uge. Det fik jo en effekt over hele verden. Især i den del af verden, der lever af turisme. Hoteller må lukke lokale arbejdspladser går tabt.

Og ja, mange turister, som faktisk var på ferie, da det blev meddelt, at selskabet er gået konkurs, har ikke anet deres levende råd. Kunne de komme hjem?

Godt sted at købe

Det må virkeligt have været meget bittert. Det ene øjeblik er man en glad familie, der måske har købt en af de mange afbudsrejser til Grækenland, og det næste øjeblik, er man kastet ud på et fremmed sted: Man kan ikke sproget, er måske ikke så vant til at rejse, og skal nu til at finde flybilletter (det gør jeg her: https://www.rejsepriser.dk/ ), så man kan komme hjem. Havde det været mig og min familie, så tror jeg, at der ville være gået panik i mig. Måske har alle de strandede familier fået hjælp af de lokale rejseguider? Men hvad med dem. De er jo blevet arbejdsløse fra den ene dag til den anden. Vidste de noget om, at det gik dårligt for selskabet? Det tror jeg ikke. Det må være kommet som et lyn fra en klar, blå himmel. Selskabet var jo et verdens største. Og hvad med hotelejerne. Er de nu stadig virksomme?

Hvad med hoteller

Ok, nogle af hotellerne har sikkert samarbejdet med flere forskellige rejseselskaber, men hvad med dem, som havde, aftaler langt ud fremtiden med selskabet? Nu mister de en indtægt, de har kalkuleret med. Betyder det ekstra fyringer og flere ledige? Givetvis.
Og på længere sigt – hvad betyder det så for den del af turismen? Når sådan et kæmpe selskab går neden om og hjem, hvad fortæller det os så? Vi skal passe på, også selv om det er fristende bare at pakke kufferten og, så tage med på en rejse derhen, hvor det er billigt! Her for eksempel.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *